Hoppa till sidans innehåll

Sollentuna's F03 kom fyra av 60 lag i internationell konkurrens

10 JUL 2019 21:41
Långsiktigt mål som skapat fina minnen tillsammans med resultat att vara stolt över
  • Skapad: 10 JUL 2019 21:41

Sollentuna HK F03 spelade förra veckan klassiska Granollers Cup i handbollsstaden Granollers norr om Barcelona. Inte bara fick tjejerna uppleva att spela handboll i 42 graders värme, de fick också uppleva en annan typ av publik som är lite livligare och mer engagerad än vad vi är vana vid. Turneringen är en av världens största och i F03 klassen var det 60 lag från nio nationer och på vägen vann tjejerna bl a över Israels F03 landslag.

Med bara en förlust i gruppspelet var slutspel självklart och sedan var det 16-dels, åttondels och kvartsfinal med bra motstånd och trots underläge mot hemmalaget Granollers i halvlek i kvartsfinal och ett otroligt tryck på läktaren gick Sollentunatjerna segrande ur kampen med 12-10. Tyvärr kort återhämtning innan semifinalen mot H.Puig den Valls från Spanien  där tjejerna fick se sig besegrade. I bronsmatchen kort därefter var energin slut och Fyllingen från Norge knep tredjeplatsen med några bollars marginal.

"Ett riktigt äventyr och ovanligt motstånd men framför allt en fantastisk prestation i hård konkurrens att blir fyra av så många lag i en så stor turnering" säger tränaren David Sjöstrand. "Att sedan spela 11 matcher på fyra dagar i mellan 37 - 42 grader i hallar utan luftkonditionering är nästan omänskligt. Men vi bodde nära stranden och kunde bada på kvällarna!"

Skribent: David Sjöstrand
Epost: This is a mailto link

SHK Redwolf

 

 

StödSHK

 

 

 

Stöd SHK via Svenska Spels satsning på ungdomsidrotten!

Postadress:
Sollentuna HK - Handboll
Stubbhagsvägen 2
19251 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

citygrosslogga

 

Unipeg

EnvokeIT

 

 layout-på-skylt-silverdals-blommor

 

 

sipnordiclogo

nordqvistfärg

 

stinsvillanloggo