Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Sollentuna Handboll


Grattis till att ditt barn vill testa handboll, världens roligaste sport! Handboll är en snabb och tuff, men schysst sport, som man kan spela i alla åldrar. Den kräver minimalt med utrustning och är i grunden enkel och publikvänlig – det handlar om att samarbeta, spela smart – och göra mål. 

I Sollentuna Handbollsklubb vill vi ge barn, ungdomar och vuxna spelare förutsättningar att utvecklas både sportsligt och socialt. Vi har som mål att ha lag i alla åldrar, från de yngsta i handbollsskolan till trimlag för de ”överåriga”.

Sollentuna Handboll har funnits sedan 1967, så vi har redan hunnit med att fostra ett par handbollsgenerationer i Sollentuna. Klubben fått allt fler medlemmar de senaste åren och vid sidan av sammanhållningen i lagen har en allt starkare klubbkänsla vuxit fram. Kom till herrlagets division 1-matcher i sporthallen, så får du se!

Handbollsskolan i SHK är under säsongen 2019/2020 i första hand öppen för barn födda -11. De första träningstillfällena leds av en tränare från SHK. När det är dags att bilda ett lag tar några föräldrar i årgången över ledarskapet. Självklart står klubben för tränarutbildning. Det finns nästan alltid handbollskunnande bland föräldrarna och med Stockholms handbollsförbunds utbildning, bekostad av Sollentuna Handboll, ser vi till att föräldratränare är väl rustade att utveckla sitt lag.

Det krävs minimalt med utrustning för att spela handboll, i alla fall jämfört med många andra sporter. Stadiga skor är det viktigaste.

För barnen i handbollsskolan kostar medlems- och deltagaravgift preliminärt 1200 kronor för hela säsongen. Pengarna går till hallhyra, matchställ, domare och annat som krävs för att barnen ska kunna träna och spela matcher. Avgifter för cuper och andra aktiviteter utanför träningar och seriespel tillkommer, men det är helt frivilligt om man vill delta. Många lag har en egen frivillig lagkassa för sådana kostnader.

All verksamhet i SHK bygger på ideella krafter, från tränare, lagledare och funktionärer till administration och styrelsearbete. De allra flesta du ser i tränarställ och sekretariat är förälder till ett barn i klubben ;).  

Varje lag behöver föräldrar som håller i administration kring laget, exempelvis att ha koll på mejllistor och barnens personnummer, samla in avgifter och lägga upp info på lagets sida på sollentunahk.se.

När det är dags för matcher mot andra lag hjälper också föräldrar till med sekretariat, det vill säga hålla koll på matchtider och gjorda mål. Klubben står för utbildning.

Vår långa erfarenhet som förening har lärt oss att väl fungerande lag, med barn som utvecklas såväl socialt som sportsligt, har föräldrar som delar på ansvaret för olika funktioner inom laget. Det avlastar tränaren, men är också en fin möjlighet att ta en aktiv del av sitt barns fritid. Ingen uppgift är särskilt betungande, utan brukar av föräldrar i föreningen upplevas som ett roligt och meningsfullt sätt att bidra till att våra barn har roligt och mår bra.

Sollentuna HK bjuder regelbundet in till ledarmöten där nya och mer erfarna ledare träffas, utbyter erfarenheter och lär sig mer inom olika områden.

Kolla då och då här på klubbsajten. Här lägger vi ut nyheter från klubben, men här har varje lag också tillgång till sin egen lagsida.

Sollentuna Handboll – glädje, utveckling, gemenskap!  

Uppdaterad: 07 MAR 2017 11:02 Skribent: Bitte Olsson

Text SHK-kläder och logotype Stadium

               

 SHK Redwolf

  

 

 

 

Postadress:
Sollentuna HK - Handboll
Stubbhagsvägen 2
19251 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto linkcitygrosslogga EnvokeIT

 

 layout-på-skylt-silverdals-blommor

 

 

sipnordiclogo

nordqvistfärg

 

stinsvillanloggo