Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Sollentuna Handboll


Vill ditt barn testa handboll, världens roligaste sport? Handboll är en fartfylld sport med mycket rörelse som man kan spela i alla åldrar. Den kräver minimalt med utrustning och är i grunden enkel och publikvänlig – det handlar om att samarbeta, spela smart – och göra mål. 


I Sollentuna Handbollsklubb vill vi ge barn, ungdomar och vuxna spelare förutsättningar att utvecklas både sportsligt och socialt. Vi har som mål att ha lag i alla åldrar, från de yngsta i handbollsskolan till trimlag för vuxna.

Sollentuna Handboll har funnits sedan 1967, så vi har redan hunnit med att fostra ett par handbollsgenerationer i kommunen. Klubben fått allt fler medlemmar de senaste åren och vid sidan av sammanhållningen i lagen har en allt starkare klubbkänsla vuxit fram. Kom till herrlagets division 1-matcher i sporthallen, så får du se!

Om Handbollskolan
De första träningstillfällena i handbollskolan leds av en tränare från Sollentuna Handboll. När det är dags att bilda ett lag tar några föräldrar i årgången över ledarskapet. Självklart står klubben för tränarutbildning. Det finns nästan alltid handbollskunnande bland föräldrarna och med Stockholms handbollsförbunds utbildning, bekostad av Sollentuna Handboll, ser vi till att föräldratränare är väl rustade att utveckla sitt lag.

Det krävs minimalt med utrustning för att spela handboll, i alla fall jämfört med många andra sporter. Stadiga skor är det viktigaste.

För barnen i handbollsskolan tar vi ut en medlems- och deltagaravgift per säsong. Pengarna går till hallhyra, matchställ, domare och annat som krävs för att barnen ska kunna träna och spela matcher. Avgifter för cuper och andra aktiviteter utanför träningar och seriespel tillkommer, men det är helt frivilligt om man vill delta. Många lag har en egen frivillig lagkassa för sådana kostnader.

Ta en aktiv del i barnets idrottande och berika föreningslivet
All verksamhet i Sollentuna Handboll bygger på ideella krafter, från tränare, lagledare och funktionärer till administration och styrelsearbete. De allra flesta du ser i tränarställ och sekretariat är förälder till ett barn i klubben ;).  

Varje lag behöver föräldrar som håller i administration kring laget, exempelvis att ha koll på mejllistor och barnens personnummer, samla in avgifter och lägga upp info på lagets sida på sollentunahk.se.

När det är dags för matcher mot andra lag hjälper också föräldrar till med sekretariat, det vill säga hålla koll på matchtider och gjorda mål. Klubben står för utbildning.

Vår långa erfarenhet som förening har lärt oss att väl fungerande lag, med barn som utvecklas såväl socialt som sportsligt, har föräldrar som delar på ansvaret för olika funktioner inom laget. Det avlastar tränaren, men är också en fin möjlighet att ta en aktiv del av sitt barns fritid. Ingen uppgift är särskilt betungande, utan brukar av föräldrar i föreningen upplevas som ett roligt och meningsfullt sätt att bidra till att våra barn har roligt och mår bra.

Sollentuna Handboll bjuder regelbundet in till ledarmöten där nya och mer erfarna ledare träffas, utbyter erfarenheter och lär sig mer inom olika områden.

Kolla då och då här på klubbsajten. Här lägger vi ut nyheter från klubben, men här har varje lag också tillgång till sin egen lagsida.

Sollentuna Handboll – glädje, utveckling, gemenskap!  

Uppdaterad: 10 APR 2021 10:21

Text SHK-kläder och logotype Stadium

               

 SHK Redwolf

  

 

 

 

Postadress:
Sollentuna HK - Handboll
Stubbhagsvägen 2
19251 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@sollentunahk....