Hoppa till sidans innehåll

Frida Andersson är Mixed Cupens prisutdelare 2016


På vägen mot Special Olympics i Göteborg kryddar Häggtunaspelaren Frida Andersson sin handbollskarriär som prisutdelare för Mixed Cupen 2016. Hon följer på tidigare prisutdelare som Staffan Olsson och Matilda Boson.


Finalisterna i a- och b-slutspelen får idag sina priser av Frida Andersson, spelare i Häggtuna. 

Frida är 21 år och har spelat i Sollentuna Handbolls systerlag i Häggtuna sedan starten för några år sedan. Häggtuna bildades som ett lag för spelare med funktionsnedsättningar på Häggviks särgymnasium. Trots att Frida har slutat gymnasiet reser hon fortfarande två gånger i veckan till Sollentuna för träning, och hänger ofta på herrlagets matcher. Då och då tränar Häggtuna också tillsammans med Sollentuna Handbolls P00/01-or.

Sedan ett par år tillbaka spelar Häggtuna en uppvisningsmatch under Mixed Cupen. Något som Frida tycker är jätteroligt. Länge var hon ensam tjej i laget, men nu är fördelningen nästan jämn. Mixed-föredömen hela året om, med andra ord.

I juni väntar en Special Olympics-turnering i Göteborg. Något som Frida ser mycket fram emot, även om det är lite nervöst. Till dess ska hon också ha skolat om till målvakt! 

Frida tycker at gemenskapen och glädjen i handbollslaget är det bästa med Häggtuna. Till vardags jobbar hon som parkvårdare på Skansen, ett jobb som innebär mycket kontakt med besökare.

Glädje, utveckling och gemenskap är precis det som Sollentuna Handboll vill fokusera på. Och vad lirar bättre med det än Mixed Cupen? 

Uppdaterad: 01 MAJ 2016 10:25 Skribent: Bitte Olsson

Text SHK-kläder och logotype Stadium

               

 SHK Redwolf

  

 

 

 

Postadress:
Sollentuna HK - Handboll
Stubbhagsvägen 2
19251 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@sollentunahk....citygrosslogga EnvokeIT

 

 

sipnordiclogo

nordqvistfärg

 

stinsvillanloggo