Hoppa till sidans innehåll

Rasmus Båverud, Mixed Cupens prisutdelare 2015


Hej Rasmus, jätteroligt att du kommer till Sollentuna som prisutdelare för Mixed Cupen. Du fyller på i raden av tidigare stjärnor som Staffan Olsson och Matilda Boson. Varför ville du göra det här?

Jag kom i kontakt med Sollentuna HK genom några spelare på Swedish Sports Academy och när ni hörde av er såg jag ingen anledning till att inte tacka ja. Mixed Cupen är ett kul koncept. Däremot kan jag inte påstå att jag är på samma nivå som de tidigare prisutdelarna…

 

Har du spelat mix-handboll själv någon gång?

Jag har aldrig deltagit i Mixed Cupen då jag inte är uppvuxen i Stockholmsområdet men när jag var yngre hade vi en turnering i HK Country som hette Kamratcupen, där tjejer och killar i alla åldrar blandades och där även ledarna fick delta. Sen har man som pojkspelare spelat mot diverse damlag men inte mixat.

 

Vad tror du är fördelen med att killar och tjejer spelar handboll ihop?

Jag tror att det är väldigt bra på många sätt att dela varandras erfarenheter och färdigheter. Egentligen ser jag det inte som herr- och damhandboll, utan alla borde bara få vara handbollsspelare i första hand. Det är helt enkelt bara handboll vi pratar om och inte två skilda idrotter. Jag har också en bror som är damtränare sedan många år, så jag är van att se också damhandboll som bara handboll.

 

Sollentuna Handboll vill att spelare ska träna och utvecklas så länge som möjligt. Vilket är ditt  bästa råd till handbollsspelande ungdomar för att de ska fortsätta spela? 

Man ska alltid komma ihåg varför man började spela handboll! Själv älskar jag handboll, men vissa dagar är det inte alltid kul och då får man påminna sig. Även om man vill satsa får man inte ta misstagen för allvarligt. Ibland vinner man och ibland lär man sig.

 

 

Faktaruta
Spelar nu i: Ricoh
Position: H9, vänsterhänt
Tidigare klubbar: HK  Country är min moderklubb. Senast spelade jag i Hammarby, men jag har också spelat i Toledo Balonmano i Spanien, Guif och Skånela.

Uppdaterad: 23 APR 2015 09:18 Skribent: Bitte Olsson

Text SHK-kläder och logotype Stadium

               

 SHK Redwolf

  

 

 

 

Postadress:
Sollentuna HK - Handboll
Stubbhagsvägen 2
19251 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@sollentunahk....citygrosslogga EnvokeIT

 

 

sipnordiclogo

nordqvistfärg

 

stinsvillanloggo