Ekonomirutiner

Instruktion för utlägg för Sollentuna Handbolls räkning

För att ni ska få tillbaka på utlägg som ni haft i samband med handbollen finns det vissa krav som klubben måste följa.

Den som hanterar utläggen är kassören i föreningen, för närvarande Lars-Ola Hahlin. Du kan  lämna underlag direkt till Lars-Ola eller lägga underlag i handbollens brevlåda i sporthallen, men tänk på att den inte töms dagligen. Brevlådan finns i korridoren direkt till vänster om huvudentrén. Maila (This is a mailto link) gärna för att informera att du lämnat underlag. De som vill kan även skapa ett pdf-underlag, underlag+specifikationer och skicka in.

För att få ersättning skall varje utlägg redovisas på, av föreningen framtaget underlag, och vid varje tillfälle måste kvitto bifogas och det måste tydligt framgå:

• Vad utlägget avser
  • Summering
  • Namn, bank och fullständigt kontonummer till mottagaren
  • Vem som godkänt utlägget (för avstämning och attest)

Kassören har ingen möjlighet att spara uppgifter om kontonummer eller liknande. Ni kan heller inte räkna med att få tillbaka för utlägget omgående i och med att utbetalningar görs ett par gånger i månaden.

Instruktion för faktura till Sollentuna Handboll

Faktura för en genomförd beställning som ska bekostas av Sollentuna Handboll (med andra ord finnas med i budget) ska antingen skickas till

Sollentuna Handboll
192 51 Sollentuna

eller läggas i klubbens brevlåda i sporthallen. När en faktura på ingång är det bra att flagga för detta till kassören Lars-Ola per mail. Dels för att veta att fakturan är korrekt när det kommer, men också för att bevaka vår brevlåda i hallen.

Beställning av biljetter för resor

Vid resa med tåg eller flyg till matcher, cuper och träningsläger kan man beställa biljetter via SJ eller SAS. Kostnaden för biljetterna kan då faktureras föreningen. Två saker skall man dock tänka på:

1) det krävs en beställningskod och denna kan man få via David Sjöstrand och/eller Tonje Broby.

2) det krävs även att man fyller i ett beställningsunderlag som lämnas till Lars-Ola Hahlin innan beställning så att det finns underlag för vem som skall betala kostnaden. Underlaget hittar du här.

Uppdaterad: 30 DEC 2016 11:02 Skribent: Cecilia Centerlind

Text SHK-kläder och logotype Stadium