Hoppa till sidans innehåll

Information rörande coronaviruset

02 MAR 2020 17:25
Välkomna åter från sportlovet! Det är mycket information om coronaviruset som cirkulerar just nu. Av denna anledning vill styrelsen för Sollentuna Handboll meddela att föreningen följer de rekommendationer som gått ut från Folkhälsomyndigheten.
  • Skapad: 02 MAR 2020 17:25

Vi  uppmanar tränare och ledare i föreningen att agera i enlighet med dessa rekommendationer. Träningar och matcher genomförs med andra ord som planerat. Vi har också uppmanat våra tränare och ledare att samlar sina lag i anslutning till en träning för att ytterligare förtydliga rekommendationen nedan. I korthet:

  • Förkylda tränar inte, de följer inte heller träningen från läktarplats utan stannar hemma
  • Nys och hosta i armvecket
  • Tvätta händerna ofta och alltid efter toabesök, innan måltid och efter träning
  • Använd handsprit som ett komplement till tvål

Aktiva och ledare som känner oro för corona och av den anledningen inte vill delta i träning eller match får vara hemma. 

 

Folkhälsomyndighetens rekommendation:

"I dagsläget finns ingen rekommendation att barn som varit i områden där coronavirus sprids ska stanna hemma om de är friska.

Tillsvidare gäller att om man har rest eller umgåtts med någon som man vet har rest till och från områden där coronavirus (covid-19) sprids och får sjukdomssymptom såsom feber, hosta eller andningsbesvär, men även mildare symptom såsom förkylning, är det viktigt att stanna hemma och kontakta vårdguiden 1177 för information om vad man ska göra.

Om man har rest i områden där coronaviruset sprids men inte har några symptom behöver man inte stanna hemma. Men man bör vara mycket uppmärksam på symptom som förkylning, hosta, andningssvårigheter eller feber. Får man sjukdomssymptom ska man stanna hemma och kontakta vårdguiden på telefon 1177 för information.

Generellt i förkylnings- och influensatider ska man stanna hemma om man är sjuk, även med milda symptom tills man är frisk och på så vis minska smittspridning.”

 

Hälsningar

Styrelsen för Sollentuna Handboll 

 

 

Skribent: Jennie Hedlund
Epost: Adressen Gömd

Text SHK-kläder och logotype Stadium

 

                           

 

 

 

                       SHK Redwolf

 

 

StödSHK

 

 

 

Stöd SHK via Svenska Spels satsning på ungdomsidrotten!

Postadress:
Sollentuna HK - Handboll
Stubbhagsvägen 2
19251 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

citygrosslogga

 

Unipeg

EnvokeIT

 

 layout-på-skylt-silverdals-blommor

 

 

sipnordiclogo

nordqvistfärg

 

stinsvillanloggo