Hoppa till sidans innehåll

Låt inte Mats Enquist, generalsekreterare för Svensk Elitfotboll, bli talesperson för idrotten.

28 AUG 2020 20:46
  • Uppdaterad: 30 AUG 2020 14:46

Regeringen och Folkhälsomyndigheten överväger att öka antalet personer som tillåts på ett idrottsevenemang från 50 personer till 500 personer. ”Det är helt meningslöst” menar Mats Engquist och tillägger att han är chockad. Expressen fångar upp citatet ovan och hävdar att idrotten är kritiska till förändringen. Hårt kritiska faktiskt. 

Sedan när gjordes Mats Enquist till talesperson för idrotten? Mats Enquist representerar Svensk Elitfotboll. En intresseorganisation som verkar för att vara ledande för klubblagen i Allsvenskan och Superettan. En intresseorganisation för herrlagen ska kanske tilläggas. Inte för damlagen. 

Idrotten i Sverige är större än Svensk Elitfotboll. Idrotten samlar varje dag hundratusentals utövare. Många idrottare delar i organiserad föreningsidrott medan andra idrottar enskilt, med vänner, kollegor eller med grannar. 

Som ordförande för en av Sveriges idrottsföreningar, Sollentuna Handbollsklubb med ca 700 medlemmar, välkomnar jag ett beslut att höja antalet tillåtna personer på ett evenemang. En höjning från 50 till 500 personer skulle betyda mycket för oss. Föräldrar, syskon, vänner och övriga supportrar skulle få tillträde att se våra spelare igen. Både på träning och på match. Utbytet mellan yngre och äldre spelare skulle kunna återupprättas genom att låta dem se varandras träningar. Instruktionerna som tagits fram för samlingar, uppladdning, ombyte och summering av träning för att säkerställa att inte fler än 50 personer befinner sig i hallen samtidigt, skulle kunna skrotas.

Att Svensk Elitfotboll är bekymrade ifrågasätter jag inte, men deras bekymmer kan nog snarare beskrivas i termer som påminner om vilket vinstdrivande företag som helst. Bekymret för oss är av annat slag. Jag uppskattar därför att Mats Enquist från Svensk Elitfotboll inte görs till talesperson för idrotten. 

 

Carl Berglund

Ordförande Sollentuna Handbollsklubb

 

 

Skribent: Carl Berglund
Epost: Adressen Gömd

Text SHK-kläder och logotype Stadium

                            

 

 SHK Redwolf

  

 

 

 

Postadress:
Sollentuna HK - Handboll
Stubbhagsvägen 2
19251 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto linkcitygrosslogga EnvokeIT

 

 layout-på-skylt-silverdals-blommor

 

 

sipnordiclogo

nordqvistfärg

 

stinsvillanloggo