Hoppa till sidans innehåll

Så här påverkas tävlingsverksamheten

06 NOV 2020 08:51
Med anledning av de lokala restriktionerna under perioden 29 okt till 19 nov i Stockholms län så har seriematcher pausats och ställts in. Flera åtgärder kommer att krävas av berörda lag och föreningen.
  • Uppdaterad: 06 NOV 2020 08:51

I tisdagskväll den 3 november meddelade Stockholms Handbollsförbund hur tävlingsverksamheten påverkas av de nyligen införda restriktionernaKonsekvensen blir att lag som är hemmahörande i länet inte kan delta i tävlingsmatcher under denna period. Följande gäller för de olika åldersgrupperna: 

Barn och ungdomstävlingar administrerade av StHF:
Samtliga matcher för U8 till U12 ställs in under perioden. Det vill säga matcher som är inplanerade mellan perioden 29 okt till 19 nov skall inte spelas och kommer inte heller att spelas efter perioden.


U13 - U19 samt Para Gående

Planerade matcher pausas och kommer inte att spelas under perioden 29 okt – 19 nov. 

Om de lokala restriktionerna upphör den 19 november, ska matcher som varit pausade planeras in för spel senare under säsongen. Samtliga pausade matcher är tillfälligt registrerade i TA på datumet 2020-11-19, tid 00:00. Det är först då den 19 nov som berörda lag och vi i föreningen kan påbörja arbetet enligt rutin för matchflytt. 
För att lyckas få matcherna spelade kommer troligtvis vardagar och träningstider att behöva nyttjas. Det kommer också innebära stor samarbetsvilja från samtliga inblandade.

Om restriktionerna förlängs, kan StHF behöva fatta andra beslut.


Seniorserier administrerade av SHF
SHE, Handbollsligan och de allsvenska serierna kommer att fortsätta enligt planering.

I Div. 1 damer och herrar kommer seriematcher att genomföras om båda lagen tillhör ett län som tillåter spel. För lag hemmahörande i bla. Stockholm, Uppsala och Östergötlands län blir konsekvensen att matcherna inte kommer att spelas under perioden, utan skjuts upp. 
SHF har meddelat föreningarna om vilka matcher som kommer spelas och vilka som skjuts upp. 


Seniorserier administrerade av StHF

Matcherna inte kommer att spelas under perioden, utan skjuts upp. Uppskjutna matcher för Div. 2, Div. 3, Div. 4 och Trim är registrerade i TA på datumet 2020-11-19, tid 00:00. 

Berörda lag i enskild match har ansvar för att hitta nytt tillfälle och inkomma med en fullständig matchflyttsblankett för hantering. StHF vill att matcherna i första hand ska vara inbokade med speldag före 2020-12-31 med en inkommen blankett senast 14 kalenderdagar före matchdatum.

Vid frågor gällande dessa serier kontakta i första hand er förenings tävlingsansvarig som därefter tar kontakt med StHF.

 

Källa: Stockholms Handbollsförbund  

 

Skribent: Jennie Hedlund
E-post: Adressen Gömd

Text SHK-kläder och logotype Stadium

               

 SHK Redwolf

  

 

 

 

Postadress:
Sollentuna HK - Handboll
Stubbhagsvägen 2
19251 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@sollentunahk....citygrosslogga EnvokeIT

 

 

sipnordiclogo

nordqvistfärg

 

stinsvillanloggo