Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger Kungsör

10 AUG 2020 22:17
Årets läger i Kungsör har anpassats så att det kan genomföras på ett säkert och bra sätt för alla deltagare. Information har skickats ut till alla deltagare/föräldrar och vi ser fram emot några fina dagar tillsammans!
  • Skapad: 10 AUG 2020 22:17

Sollentuna Handbolls träningsläger i Kungsör är en viktig start på säsongen och en mycket uppskattad aktivitet av våra spelare och ledare.

Årets läger har planerats nogrannt och det har gjorts anpassningar i programmet och hela upplägget för att det ska kunna genomföras på ett sätt som minimerar riskspridningen av Covid 19. 

Inför det kommande lägret har också information med tydliga instruktioner, råd och riktlinjer skickats ut till alla deltagare/föräldrar.

Sammanfattning

  • Antalet laggemensamma aktiviteter är minskat
  • Inga gemensamma samlingar eller gemensamma kvällsaktiviteter inomhus
  • Ingen mixad turnering (som varit en uppskattad tradition tidigare år)
  • Bussresa, sovsituation på förläggningen, måltider, duschar och toaletter är uppdelat på ett gemomtänkt sätt 

Vi har utgått från de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten (FHM) meddelat och som Riksidrottsförbundet och Svenska handbollsförbundet (SHF) förtydligat till föreningar. Det finns inga riktlinjer som specifikt förklarar hur läger inom klubbar bör genomföras där inga utomstående ska närvara utan vi har gjort en bedömning utifrån de olika råd och riktlinjer som gäller just nu.

På Svenska Handbollförbundet webbplats finns information, råd, rekommendationer och beslut samt senaste nytt för er som vill läsa mer: https://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Aktuellt/Medanledningavcoronaviruset/ 


Närkontakt, matcher och cuper är nu tillåtna

Det är återigen (från 14 juni) tillåtet med idrottstävlingar, cuper och matcher i alla åldrar. Folkhälsomyndigheten meddelar att smittspridningen anses låg vid idrottsutövande och det finns inte längre något allmänt råd eller generellt råd om undvikande av närkontakt. Det här betyder att vi kan träna och spela handboll under förutsättning av att vi fortsätter verka för en minskad spridning av covid-19 genom att följa de generella råd och riktlinjer som finns. 


Generella råd som ska följas

Nedanstående råd är särskilt viktiga att följa och det är en informations som skickast ut till alla deltagare/föräldrar med uppmaning att prata med barnen/ungdomarna om detta samt att säkerställa före avresan att barnet/ungdomen är helt symptomfri.

  • Vi delar inte vattenflaskor eller liknande som kan överföra saliv
  • Vi har en god handhygien och tvättar händerna ofta med tvål och vatten
  • Vi hostar och nyser i armvecket
  • Vi undviker att kramas eller röra vid varandra ”i onödan”
  • Den som är sjuk, även med mycket milda symtom, ska inte delta, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man åka hem direkt.
Skribent: Jennie Hedlund
Epost: Adressen Gömd

Text SHK-kläder och logotype Stadium

               

 SHK Redwolf

  

 

 

 

Postadress:
Sollentuna HK - Handboll
Stubbhagsvägen 2
19251 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto linkcitygrosslogga EnvokeIT

 

 layout-på-skylt-silverdals-blommor

 

 

sipnordiclogo

nordqvistfärg

 

stinsvillanloggo